dinsdag 10 juli 2012

Vanillepudding met koekjeskruimel

(dit recept komt uit mijn tapas-kookboekje)

Benodigdheden voor 20 glaasjes;


1 L volle melk
1 dl room
2 vanillestokjes
2 zakjes vanillesuiker
8 eierdooiers
4 eetlepels suiker
1 eetlepel maïzena
100 gr droge koekjes

Bereidingswijze;

Doe de melk met de room in een steelpan en breng aan de kook.


Snijd de vanillestokjes in tweeën en schraap het merg eruit.


Doe het merg samen met de vanillesuiker bij de melk.


Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa.


Klop er de maïzena onder.


Neem de steelpan even van het vuur als de melk kookt en roer er de eierdooiers onder. Zet het vuur lager en zet de steelpan eventjes weer op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot de pudding dik genoeg is.


Verdeel de pudding over de 20 glaasjes (ik heb voor gewone kommetjes gekozen) en laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet ze eventueel in de koelkast. Neem een plastiek zak en doe er de koekjes in . Verkruimel ze met een deegrol. Werk de puddinkjes net voor het opdienen af met de koekjeskruimels. (ik heb dat met de koekjes niet gedaan). 


Smakelijk

Geen opmerkingen: