dinsdag 10 juli 2012

Tomatensoep met balletjes

(Dit recept komt van de site van Solo)

Benodigdheden voor 4 personen;


2 takken selder
2 wortelen
4 eetlepels boter
2 eetlepels tomatenconcentraat
1 L water
1 kruidentuiltje
2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
een snuifje currypoeder
6 tomaten
3 uien (ik gebruik maar één)
1 aardappel
1/2 teentje knoflook (ik gebruik poeder)
een snuifje paprikapoeder
500 gr gehakt voor de balletjes
suiker
paneermeel
zout 
peper
muskaatnoot
 1 ei

Bereidingswijze;

Maak de groenten schoon, was ze en snij ze vervolgens in stukken van 3-4 cm.
Laat in een kookpan de boter smelten, voeg de ui en de groenten toe.
Doe het deksel op de kookpan, en laat de groenten een 10-tal minuten slinken.
Voeg het tomatenconcentraat, het water en de bouillonblokjes en kruidentuiltje toe en kruid matig. Breng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken.



Mix de soep en als u het nodig vind kan u ze zeven.Kruid verder en voeg naar eigen smaak suiker toe.
Maak van het gehakt, het ei en het paneermeel balletjes, laat ze even koken in kokend water en voeg ze daarna bij in de soep.


Smakelijk