donderdag 12 juli 2012

Tiramisu met frambozen

(dit recept komt uit mijn tapas-kookboek)

Benodigdheden voor 8 glaasjes;


1 dl frambozenlikeur
boudoirkoekjes
3 eierdooiers
3 eetlepels bloemsuiker
250 gr mascarpone
5 eiwitten
350 gr frambozen (mag uit diepvries)
bloemsuiker 

Bereidingswijze;

(ik heb helaas geen foto's van de bereding en de eindfoto is niet zo leuk met die dieprviesframbozen, ik ga deze niet meer gebruiken, vers is beter )

Doe de frambozenlikeur in een diep bord. 
Dompel de koekjes in de likeur en vorm hiermee een laagje op de bodem van de dessertglaasjes.
Klop de eierdooiers met de bloemsuiker en de mascarpone tot een smeuïge massa.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder de mascarpone.
Verdeel de helft van de mascarpone over de glaasjes.
Verdeel de heflt van de frambozen op de mascarpone.
Verdeel de helft van de mascarpone over de glaasjes.
Werk af met de frambozen.
Plaats minstens 4 uur in de koelkast.
Bestrooi eventueel met bloemsuiker vlak voor het opdienen.


Smakelijk

1 opmerking:

Michelle zei

ik ben gek op Tiramisu, misschien deze ook maar eens uitproberen!
Ziet er in ieder geval lekker uit