dinsdag 10 juli 2012

Met erwten en parmezaan gevulde tomaten

Benodigdheden voor 4 personen;


300 gr basmatirijst (wij hebben gekozen voor het met gehaktballen te maken)
8 stevige tomaten
300 gr diepvrieserwten of 1 groot blik erwten van 500 gr
2 eetlepels bloem
2 eetlepels vloeibare koude boter
2,5 dl melk
1 groentebouillon
100 gr geraspte parmezaan
6 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze;

kook de rijst volgens de instructies van het pak.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de diepvrieserwtjes tot ze beetgaar zijn of spoel de erwten uit bik vlug onder koud water en laat goed uitlekken.



Snijd de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel. Zet ze omgekeerd in een vergiet om zo goed te laten uitlekken.


Meng de bloem en de vloeibare boter (=beurre manié) in een kopje. Als de beurre manié wat te droog is en te klonterig is, voeg dan wat vloeibare boter toe.



breng de melk met het verkruimelde groentebouillonblokje net niet aan de kook.


Meng de beurre manié met de melk en laat op een zacht vuurtje indikken (ongeveer 3 minuten).Doe de parmezaan erbij. Roer nog even flink door.Het is normaal dat de saus heel dik is. Voeg de erwtjes toe en meng.


Vul de tomaten met de saus. Giet de olijfolie in een ovenschotel. Schik hierop de gevulde tomaten. Zet de schotel 25 minuten in de oven.


Meng ondertussen het gehakt met een ei en paneermeel.


Maak er gehaktballen van en leg ze in kokend water voor een paar minuten.


Haal  na 25 minuten de tomaten uit de oven en leg op elk bord 2 tomaten en de rijst (of in ons geval een paar gehaktballen).


Smakelijk

1 opmerking:

Michelle zei

Ziet er altijd zo mooi uit vind ik, een gerechtje in een lege tomaat. Je brengt mij op ideeën ;)