zondag 15 juli 2012

Cookies met chocolade

Benodigdheden voor 25 koekjes;


150 gr zelfrijzende bloem
100 gr gesraaspte pure chocolade of callets van Callebaut
75 gr malse halfvolle boter
75 gr kristalsuiker
75 gr lichtbruine cassonade
1 ei 
snuifje zout

Bereidingswijze;

De malse boter samen de suiker, de cassonade, het ei tot room roeren.
De bloem en het zout toevoegen.


De chocolade toevoegen. Hier gebruiken we de chocoladetabletten in wit en melkchocolade, dus wij verdelen het deeg in twee en brokkel de chocolade erdoor heen.


Een bakplaat bedekken met bakpapier. Hierop met een lepel kleine hoopjes deeg scheppen.


Gedurende 10-12 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.


Ik denk wel dat de koekjes iets dikker moeten zijn, maar doordat wij voor chocoladstukjes hebben gekozen, zijn die van ons niet zo hoog omhoog gekomen :-) Maar daarom zeker niet minder lekker hoor !



Smakelijk

Geen opmerkingen: