vrijdag 20 januari 2012

Soepje van geroosterde kerstomaatjes met (verse) kruiden en yoghurt

Dit recept komt uit min tapaskookboekje.

Benodigdheden voor 12 porties;


500 gr kerstomaatjes,
2 (rode) uien
1 eetlepel boter
2 dl water
1 rood chilipepertje,
enkele takjes verse tijm,
enkele takjes verse marjolein,
1 runderbouillonblokje,
selderzout,
4 eetlepels yoghurt,

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 220°C. Was de kerstomaatjes en snijd doormidden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schik de tomaatjes hierop en zet ze 10 minuten in de oven.


Pel de uien en snijd ze in ringen.


Verhit de boter in een pan en stoof de uien gaar.


Voeg de geroosterde kerstomaatjes en het water toe.


Was het chilipepertje, verwijder de zaadlijsten en snipper fijn.


Voeg de tijm, de marjolein,het bouillonblokje en de helft van chilipepertje toe.
Breng aan de kook en laat gedurende 10 minuten doorkoken.


Mix de soep.


En breng op smaak met selderzout.


Giet de warme soep in kopjes en werk af met een lepel yoghurt, enkele snippers chilipeper en eventueel een takje tijm of marjolein.



Smakelijk,

1 opmerking:

Margo zei

Hmmm ziet er heerlijk uit !
Liefs
Margo