vrijdag 20 januari 2012

Erwtensoep


400 gr spliterwten
2 preiwitten
2 wortelen
1 ui
2 L water
40 gr boter
3 groentenbouillonblokjes
200 gr spekblokjes (hier nemen ze graag meer)
peper

Bereidingswijze;

Was de spliterwten,


Was de prei en snipper hem fijn, Schraap de wortelen en snijd ze in blokjes.
Pel de ui en snipper hem fijn.


Breng 2L water aan de kook.Voeg de spliterwten toe en laat 1 uur koken (20 min in een snelkookpan).

verhit ondertussen 20 gr boter in een pan en fruit de ui en de prei 10 minuten.


voeg de ui, de prei, de wortelen en de groentebouillonblokjes bij de spliterwten en laat nog 1 uur zacht sudderen.


Mix de soep grof.



Voeg de spekblokjes toe en laat nog 30 minuten koken.


Breng de soep op smaak met peper en zout en dien op.


Smakelijk,

1 opmerking:

Margo zei

Ik vind het heerlijk erwtensoep, jammer genoeg hier thuis geen kandidaten :( dus voor mezelf maak ik dat niet al te vaak :(
Liefs
Margo