zaterdag 19 november 2011

Magere gemarmerde viervierde gebakjes

Benodigdheden voor 15-20 stuks:


200 gr zelfrijzende bloem
200 gr kristalsuiker
3 eieren
100 gr malse halvolle boter
100 gr halfvolle melk
3 el magere en ongesuikerde cacaopoeder (getest met Kwatta)


Bereidingswijze:

De eieren met de suiker kloppen,


boter laten smelten en beetje bij beetje toevoegen,


de halfvolle melk toevoegen,



dan voorzichtig de bloem erdoor scheppen,


het deeg in twee kommen verdelen en in één kom deeg het cacaopoeder toevoegen,


normaal is het voor muffinvormpjes, en moeten deze vormpjes 15 min in een voorverwarmde oven van 200°C,

maar ik heb er één grote cake van gemaakt, en heb hem 40 min in een oven van 150°C geplaatst.


even met een vork in prikken, indien er geen deeg meer kleeft aan het vork is het klaar.


Smakelijk,

2 opmerkingen:

marika zei

dat ziet er erg lekker uit!
ik heb deze week muffins gebakken met stukjes chokolade in,ook al zo lekker

groetjes,marika

Marianne zei

ziet er lekker uit Jaimie, maar mager zou ik het niet noemen hoor ;-)