zondag 30 oktober 2011

Gele paprikasoep

Benodigdheden voor 4 personen;


1 ui,
1 teentje knoflook,*
4 gele paprika's,
1 preiwit,
olijfolie,
1 1/2 l -2 l kippenbouillon
1 takje tijm
2 dl sojaroom
2 eetlepels rode pesto (kant en klaar)*
verse basillicumblaadjes*
peper en zout

*= heb ik niet gebruikt omdat ik dat niet echt nodig vind erin, maar dat is persoonlijk hé :-)

bereidingswijze;

Pel de ui en knoflook en hak ze grof.
Was en halveer de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was de prei en snijd hem grof.
Stoof alles 5 minuten in olijfolie.


Doe er de kippenbouillon en de tijm bij.
Breng op smaak met peper en zout en laat de paprika's gaar koken.


Verwijder de tijm , pureer de soep en giet door een zeef.


Voeg de sojaroom toe en laat nog even doorwarmen.



Verdeel de soep over de borden en werk af met 1/2 eetlepel rode pesto per persoon en enkele
basilicumblaadjes.

Smakelijk,


2 opmerkingen:

Marianne zei

Jammie... ik krijg er al zin in, en 't is er het weerke voor hé ;-)

Cindy zei

Zier er lekker beschreven uit ;-) moet ik ook maar eens proberen.