zondag 24 april 2011

lenteminestrone met pesto

Benodigdheden; (sorry vergeten een foto van te nemen)

1 ui
1 teentje knoflook
1 preiwit
4 wortelen
1 kleine venkel (heb ik niet gebruikt)
75 gr gedopte tuinbonen
1/2 courgette
2 eetlepels olijfolie
1 l runderbouillon
1 laurierblaadje
1 takje tijm
25 gr pasta
1 eetlepel groene pesto (had ik niet in huis)
peper en zout

bereidingswijze;

Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
Reinig de overige groenten en snijd ze in hapklare stukken.
Verhit de olijfolie. Voeg de ui toe en laat stoven.
Voeg de knoflook, de prei, de wortelen , de venkel en de tuinbonen toe.
Roerbak 5 minuten.


Giet de bouillon bij de groenten samen met de laurier en het takje tijm.
kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat de groenten beetgaar koken.


Voeg de pasta en de courgette 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.




Voeg de soep in borden en werk af met een lepeltje pesto.

Smakelijk,

Geen opmerkingen: