zaterdag 12 maart 2011

Wokgerecht (6)

Dit staat als voorgerechtje in de kookboek.

Zeeduivel in de wok;

Benodigheden voor 4 personen;


1 zeeduivel van ca.200 gr
1 preitje
gemberwortel, ca. 1 cm
2 eetlepels olie
1 knoflookteentje (ik heb de knoflookpoeder genomen)
100 gr sperziebonen, diepvries
zout en peper
1 eetlepel ketjap manis
gemengde slablaadjes (maar dat had ik niet in huis)

Bereidingswijze;

Snijd de vis in blokjes van 2 cm en het witte gedeelte van de prei in ringetjes van 1 cm. Rasp de gemberwortel (helaas was de mijne slecht, dus ik heb de gemberpoeder gebruikt).

Verhit de olie in de wok en bak de prei lichtglazig.


Doe de vis, gember en de knoflook erbij en bak ca. 2 min tot de vis lichtbruin is.


Schep de sperziebonen en de ketjap voorzichtig door de vis en verhit het gerecht tot alles goed heet is. Breng op smaak met peper en zout.



Maak op de borden een bedje van mooie slablaadjes en schep de inhoud van de wok erop.

Smakelijk,

Geen opmerkingen: