dinsdag 15 maart 2011

Verse tomatensoep

Benodigdheden;


een takje tijm,
1 laurierblad,
zout en peper,
zachte paprikapoeder,
1/2 kg tomaten,
ui
3 wortelen,
2 preiwit,
2 kleine blikjes tomatenpuree,
rundbouillon (naargelang de hoeveelheid water),

Bereidingswijze;

Snij de ui fijn en stoof hem gaar,


Snijd de tomaten, het preiwit en de wortelen in kleine stukjes en voeg toe bij de ui,
laat even meestoven, voeg dan het laurierblad en de tijm toe en vul met water aan tot de groenten net onder staan en voeg de bouillon bij, laat een goede 30 min koken.


Verwijder de tijm en het laurierblad en mix de soep.


Doe op het laatste de tomatenpuree erbij en zet de soep een 5 min. terug op het vuur.
Breng de soep op smaak met peper, zout, paprikapoeder.



Voor een feestijle afwerking kan je room en verse peterselie toevoegen.

Smakelijk,

2 opmerkingen:

Marianne zei

ik ben niet zo gek op tomatensoep, ik heb liever groene, bij mij staat er courgettesoep op het vuur.

cheneson zei

morgen staat er bij mij ook tomatensoep opt vuur :)