zaterdag 12 maart 2011

Chocowafels

Benodigdheden;


5o gr (pure) chocolade (ik had enkel melkchocolade in huis)
150 gr zachte boter
75 gr suiker
zout
een beetje geraspte sinaasappelschil
1/2 zakje vanillesuiker
3 eieren
250 gr bloem
2 msp bakpoeder
1/8 liter melk
vet voor het wafelijzer
poedersuiker

Bereidingswijze;

Rasp de chocolade fijn.


Klop de boter, de suiker, een snuifje zout, de geraspte sinaasappelschil en de vanillesuiker tot een schuimig geheel.


Roer de eieren erdoor.


Voeg de melk al roerende aan toe.


Schep de chocolade erdoor.


Meng de bloem en het bakpoeder er al roerende door.


Verwarm het ijzer voor en vet het licht in.
Schep 3 eetlepels beslag op het bakoppervlak en sluit het ijzer.
bak de wafels ongeveer in 2 min goudgeel.



Bestrooi de nog warme wafels met gezeefde poedersuiker.

Smakelijk

1 opmerking:

Marianne zei

dat ziet er lekker uit, geestig met dat model wafelijer.