vrijdag 12 november 2010

Soep van savooikool en spek

Hallo allemaal,

Ingrediënten voor ?? personen, (recept komt uit Libelle)



250 gr spek, (ik neem steeds gerookte spekblokjes, dus het begin van het recept slaag ik over)
1/2 savooikool, gensipperd
2 grote aardappelen, geschild en in blokjes,
1 ui, gesnipperd
1 1/2 L kippenbouillon
4 blaadjes laurier
40 gr boter
grof zeezout en zwatte peper uit de molen

Bereidingswijze,

Leg het spek in kokend water en laat 2 minuten flink doorkoken. Neem het eruit , spoel het af en leg het in een schone pan.
Voeg koud water toe tot het onderstaat. Breng aan de kook en laat 7 minuten sudderen. Haal het er weer uit, laat afkoelen en snij in reepjes.

Stoof de ui 3 minuten in boter.
Doe er de aardappelen bij en stoof 2 minuten.
Voeg de bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Doe er de kool bij en laat 5 minuten sudderen.

Verwijder de laurier en mix de soep.
(en hier is het deel waar ik de spekblokjes in de soep doe en dan nog even terug op een zacht vuurtje laat sudderen)
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en garneer ze met spek en eventueel nog wat apart gehouden gare kool.



Ik heb mijn broodovern terug gebruikt, ciabattabrood, een mix van aveve, lekker hoor, moest op een snelprogramma gebakken worden, is zacht vanbinnen hoor,



Smakelijk,

2 opmerkingen:

Marianne zei

yammie...........

Margo zei

Ziet er weer heel erg lekker uit !
Smakelijk!!!
Groetjes
Margo