dinsdag 30 november 2010

Broccolisoep en Bretons appelgebak

Hallo allemaal,

Ja, hier ben ik weer, voorlopig is het enkel nog soep en gebak hé,
maar ik zal binnenkort ook eens bv wokreceptjes en andere gerechten van in mijn kookboeken testen en hier neerpennen dan hoor! Ik wil écht mijn kookboeken eens uitneuzen en dan weet ik wat ik nog wil bijhouden en wat weg mag.
ik heb mezelf ook verplicht géén nieuwe kookboeken bij te kopen, maar eerst in mijn kast te kijken!!

Maar nu de receptjes van vandaag.

Broccolisoep : (recept komt van internet);



Ingrediênten voor 4 personen;

5OO gr broccoli (in roosjes)
1 grote ui (fijngesneden)
2L water
3 vleesbouillonblokjes
peper en zout
bakboter (ik heb olijfolie genomen)

Bereidingswijze;

Smelt de boter in een soeppan en fruit er de ui en de broccoli wat in aan.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Laat alles met het deksel op de pan 15 min pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout en mix de soep.



____________________________________________________________


Bretons appelgebak;

Het recept komt uit mjn bakboek,





Ingrediënten voor 12 stuks (springvorm van 26 doorsnee);



Voor het cakedeeg;

180 gr boter
4 eieren
180 gr suiker
2 el calvados (of appelsap)
180 gr bloem
1 tl bakpoeder

Voor het beleg en glazuur;

750 gr zoete appelen
40 gr boter
40 gr suiker
40 gr geschaafde amandelen (ik had ze niet in huis)
1 ei
vet voor de vorm

Bereidingswijze;

Laat de boter smelten.
Roer de eieren, suiker en calvados romig.
Meng de bloem met het bakpoeder.
Roer dit met de boter door het eimengsel.

Verwarm de oven voor en vet de bakvorm in.
was de appelen, schil ze en snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen en snijd de appelen in partjes.
Doe de helft van het deeg in de vorm.
Verdeel 1/3 van de appelen erover, dek ze af met deeg en leg de rest van de appelen er cirkelvormig op.



Laat voor het glazuur de boter smelten.
Roer de suiker erdoor en laat het mengsel wat afkoelen.
Roer dan de amdelen en het ei erdoor en giet het glazuur op de appelen.



Bak het gebak 45 min op 175° (hetelucht 160°).
Dek het na 25 min af met bakpapier, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Haal het gebak, als het wat is afgekoeld, uit de vorm en laat het afkoelen op een taartrooster.



Smakelijk,

15 opmerkingen:

Margo zei

He Jaimie,
dat glazuur bak je dus mee?
Ik heb ongeveer zo'n recept maar dan met bladerdeeg op de bodem en dan de appelmoes erop en dan de cake-deeg (zoals bij jou het deeg) maar ik maak mijn cakedeeg steeds 4/4 dus 200 gr bloem, 200 gr suiker, 200 gr boter en 4 eieren.
Dan nog appelpartjes erbovenop en mijn taart ziet er ongeveer uit zoals die van jou alleen de bodem en rand zijn dan bladerdeeg en er zit nog appelmoes op de bodem.
Die appelmoes maak ik trouwens snel zelf :paar appeltjes in de microgolf (zo'n 4 min) beetje kaneelpoeder erbij en mixen.
Groetjes
Margo

marika zei

dat ziet er weer verschrikkelijk lekker uit!!
groetjes,marika

susie zei

Die broccoli-soep smaakte verrukkelijk meiske ! mm
Heb ook van het appelgebak geproefd en het smaakte wel degelijk anders dan cake hoor..

.. Margo (indien je dit moest lezen), maar niettemin toch lekker !

dikke kus voor mijn soepboerinneke :)

Lia zei

Nou je doet weer goed je best, sta je nu niet de hele dag achter het fornuis?

groetjes Lia

Margreet zei

Hoi Jaimie,
Met die kou een kommetje heerlijke soep fietst er altijd wel in.
De taart ziet er ook weer mmmmm uit.
Groeien jullie niet dicht? ;-))
Geintje hoor, wij hebben al voor jarennnn dagelijks een saucijnbroodje uit de oven bij de koffie, lekker ontbijtje ;-) en verveelt nooit.

Margreet zei

Saucijzenbroodje moet het dus zijn pfffff vingers lopen wat achter op de hersens hahaha

Marianne zei

soep en dessert zien er weer lekker uit. Maar waar blijft het hoofdgerecht :-p ;-)

Anoniem zei

Yοu could certaіnly see your sκills іn the article you wгite.
The sector hopes for more passionatе writers likе you who aгe not afraid tο say
how they beliеve. Always follow your heart.
Feel free to visit my web page ; www.hellofour.com

Anoniem zei

Spot on with this write-up, I aсtually thіnk this sіte nеeds much more аttention.
І'll probably be returning to read more, thanks for the advice!

my homepage read a great deal more

Anoniem zei

Thanκs for the marvelоus posting!
I rеally enjoyed reading іt, you will bе a gгeat author.
I will make сertaіn to bookmark youг blog
and maу come back later on. I want to encourаgе уou
to continue your greаt posts, havе a niсe dаy!


Loοk at my web site ... click the following internet site

Anoniem zei

My sρouse and I stumbled over hеre by а diffeгеnt wеb addreѕs and thought I might аs ωell check
thіngs out. I liκе ωhat I sеe so і
am јust fοllowing you. Looκ fοrwагd to gοing oveг yοur web page гeрeateԁly.



My ωebpagе; http://www.sfgate.com

Anoniem zei

Foг neωeѕt informаtіon yоu have to νisit іnternet
and оn world-wide-web І found this
website as a beѕt websіte for neωest uрdates.


Also visit my site; Http://Www.Sfgate.Com/

Anoniem zei

Hello, Neat poѕt. Therе is a problеm along
with youг site іn inteгnet explorer, may tеst thiѕ?
ΙE still is the market chief and а largе еlemеnt of othеr
people will pass ovег your greаt wrіting due to this ρroblem.


my webpage: http://www.instantsitemachine.com/forum/profile.php?id=30233

Anoniem zei

Ι аm еxtremеly inѕρiгed along ωіth yоuг wгіting talents аs nеatlу
аs wіth the fοrmаt on your ωеblоg.
Ιs that this a ρaіd topic or did you moԁify it youгѕelf?
Anyway κеep uρ the еxcellent quality writіng,
it's rare to peer a great weblog like this one nowadays..

Also visit my web-site - www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

Anoniem zei

Hello, Neat post. There's an issue along with your site
in internet explorer, could test this? IE nonetheless
is the market chief and a big component to folks will pass over your wonderful writing
due to this problem.

Also visit my website GHD Hair Straightener